Povestea lui Naomi și Rut este o inspirație continuă pentru inimile noastre. În urmă cu ceva ani am ascultat o serie de predici pe baza acestei cărți, atât de scurte dar atât de pline de învățături spirituale pentru inima și mintea mea.
Naomi și Rut treceau prin schimbări foarte drastice în viața lor. Nesiguranța era singura lor „prietenă” omenește privind. Dar, Dumnezeu a găsit cu cale să se folosească de Rut, o tânără văduvă să o ridice pe soacra ei care își zicea acum, Mara (Amărăciune).
Ce învățăm de la ele?
Cum putem să ne facem rapid un test al stării noastre spirituale?
Cum stăm cu Părtășia? Rut nu s-a lăsat de Naomi ba chiar îi spune: „Dumnezeul tău va fi și Dumnezeul meu”. Curajoasă afirmație, însă nu erau doar vorbe, inima acestei tinere femei fusese atât de mult atinsă de Dumnezeu, prin durerea prin care și ea trecuse încât a vrut să o urmeze pe Naomi, soacră sa și să despartă de idolii familiei ei, pentru a lipi de Dumnezeul lui Israel.
Cum este părtășia noastră zilnică cu Domnul?
Durerea acestor două femei a devenit sursa unor mari binecuvântări una pentru cealaltă cât și pentru cei din jurul lor.
Știm să ne gestionăm durerea în așa fel încât să investim în ea, și nu să ne lăsăm doborâte de ea?
Mi s-a zis de multe ori că durerea mea își are drept scop să fie o punte prin care ceilalți să pășească spre Dumnezeu și astfel Dumnezeu prin viața celor cărora mă voi implica mă va binecuvânta cu un nou capitol de viață. Dar atunci când suferi nu te poți gândi în agonia ta la cum poți binecuvânta pe alții.
Astfel conștientizez că multe din încercările sau falimentele mele nu și-au atins scopul întrucât doar mi le-am trăit dar nu le-am investit pentru binele altora.
Fără Cuvânt orice spunem va veni din „cunoștințele, experiențele, dorințele, înțelepciunea lumii acestei”.
Naomi și Rut erau două femei înțelepte, vedem asta: „Spală-te și unge-te, apoi îmbracă-te cu hainele tale și coboară-te la arie. Să nu te faci cunoscută lui, până va isprăvi de mâncat și de băut”. Rut 3:3
Avem nevoie zilnic să ne hrănim sufletul din Cuvânt pentru că de acolo izvorăște:” Înțelepciunea care vine de sus, întâi curată, apoi pașnică, blândă, ușor de înduplecat, plină de îndurare și de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică.” Iacov 3:17
Și așa cum spun versurile unui vechi cântec învățat la Școala Duminicală „Arma noastră-i Rugăciunea” .
Rugăciunea după cum știm este respirația sufletului nostru. Dacă nu ne rugăm sufletul pierde oxigenul spiritual de care are nevoie să poată „trăi”. Deși nu găsim scris ad litteram că Rut și Naomi s-au rugat, știm sigur că acest obicei spiritual exista în casa lor întrucât aveau frică de Dumnezeu.
De multe ori rugăciunile fierbinți ale inimilor noastre sunt stropite cu lacrimi, iar Domnul ne cunoaște gândurile ascunse ale inimii, și la vremea Lui răspunde după voia Sa.
Un test rapid al stării noastre spirituale constă în : evaluarea Părtășiei, a hrănirii din Cuvânt și a vieții noastre de Rugăciune.
Domnul Isus să facă inimile noastre să crească în dragoste și reverență față de El. Amin.
Comentarii
Trimiteți un comentariu