„Nu va frânge o trestie ruptă și nu va stinge un fitil care fumegă”. Matei 12:21 a
Un verset care ilustrează harul Domnului Isus pentru fiecare copil al Său al cărei credință pare doar să mai pâlpâie. El nu o va stinge. Nu va turna apă peste ea.
Apostolul Pavel îl îndeamnă pe tânărul Timotei: „De aceea îți aduc aminte să înflăcărezi darul lui Dumnezeu care este în tine prin punerea mâinilor mele”. 2 Timotei 1:6
Păstrează focul aprins în inima ta. Despre ce foc este vorba? Despre Duhul Sfânt pe care ni L-a trimis Domnul după ce S-a înălțat la cer.
Fiecare dintre noi care suntem fiice ale Lui avem pus de Dumnezeu acest foc în inimile noastre.
Cât de intens este focul din inima ta? Cum îl poți valorifica?
Ca și fete și femei suntem create relaționale. Ne este mult mai ușor să legăm relații profunde decât le este bărbaților. Și cu toate acestea, investim în relațiile dintre noi, dar relația noastră cu Domnul Isus cât de intensă este? Este ea prioritate pentru noi?
Este relația ta cu Isus cea mai intimă relație a ta?
Și daca nu este învățăm că trebuie să investim în ea pentru că nu vine de la sine.
„Relațiile noastre de pe pământ sunt vremelnice și consumatoare de viață. Există o singură relație care ne umple rezervoarele de Viață, relația cu Isus”.
Pasajul din 2 Timotei ne învață că investind în mulțumire, într-o conștiință curată, și rugăciune continuă putem demonstra o relație profundă cu Isus.
Când oamenii se apropie de mine, de tine simt ei căldura focului Duhului Sfânt din noi?
Oamenii doresc să stea mai aproape de noi sau se îndepărtează? Emanăm noi căldura Duhului Sfânt?
Mă gândesc la momentele, perioadele din viața mea în care focul din inima mea abia pâlpâia. Nu aveam cum în acele momente să binecuvântez. Tendința era să mă izolez să nu îngheț pe nimeni.
Ai avut și tu astfel de momente? Cum le-ai depășit? Prietenele tale duhovnicești au fost cele care ți-au amintit cine ești în Hristos și ai început să ațâți din nou focul inimii tale?
Ai astfel de prietene cum erau mama și bunica lui Timotei cu o credință neprefăcută și sincere și ochi umezi?
Dar mai mult ești tu una dintre aceste femei pline de Duhul Sfânt care să ridice altora ochii spre Hristos?
Noi cum ne alegem prieteni? Sunt ei sinceri, duhovnicești și cu o credință neprefăcută?
Cum putem să ne păstrăm focul aprins? Tu știi ce dar a pus Domnul în inima ta? Dacă știi investește în el, dacă nu știi cere-I Lui să ți-l descopere.
Investești tu în darul pe care Domnul ți l-a oferit?
„Deoarece avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat, cine are darul prorociei să-l întrebuințeze după măsura credinței lui. Cine este chemat la o slujbă să se țină de slujba lui. Cine învață pe alţii să se țină de învățătură. Cine îmbărbătează pe alţii să se țină de îmbărbătare. Cine dă să dea cu inimă largă. Cine cârmuiește să cârmuiască cu râvnă. Cine face milostenie s-o facă cu bucurie”. Romani 12:6-8
Pe care dintre ele îl regăsești în viața ta?
Mă tot gândeam, ce înseamnă să se țină de îmbărbătare? Parcă să încurajăm nu pare atât de dificil dar să facem asta în mod intențional în fiecare moment? Este tot așa de ușor?
Cum putem să păstrăm focul aprins? Doar dacă ne umple Duhul Sfânt permanent. De ce? „Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică (lașitate) ci de putere, de dragoste și de chibzuință (minte și inimă calme)”. 2 Timotei 1:7
Ce notă dai focului din inima ta?
Cât de mulți prieteni cu inima neprefăcuta ai?
Cum este focul din tine pentru slujire?
Cât de plină de Duhul Sfânt ești?
Păstrează focul aprins!
Comentarii
Trimiteți un comentariu