Treceți la conținutul principal

Eu am nevoie de Dumnezeu ca Stăpân

Fiecare dintre noi suntem călăuzite în decizii de un stăpân. Noi ca și creștine știm că nici o hotărâre nu apare de la sine. Mintea și inima conlucrează pentru a rezolva anumite situații. Doar că în cazul celor ce sunt copii ai lui Dumnezeu, o forță superioară, Duhul Sfânt este Îndrumătorul lor.

Dorința fiecărui om ce trăiește în trupul acesta întinat de păcat este una și aceeași, să fim proprii noștri stăpâni dar și motivul tuturor problemelor pe care le avem.

Simți și tu asta?

Eu am nevoie de Dumnezeu ca Stăpân, acesta a fost titlul mesajului biblic inspirat din capitolul 4, din epistola lui Iacov.

Crezi și tu acest lucru?

În fiecare dintre noi se dă o luptă crâncenă între Duh și fire. „Căci firea pământească poftește împotriva Duhului, și Duhul, împotriva firii pământești; sunt lucruri potrivnice unele altora, așa că nu puteți face tot ce voiți. Galateni 5:17

Deși așa cum citim în Romani 8 ”nu mai datorăm nimic firii pământești” încă ne lăsăm amăgiți ochii, mintea și inima de ofertele ei.

Ne place să ne facem planuri, dar toate planurile noastre care nu au fost aduse mai întâi înaintea Domnului pe genunchi, sunt egoiste. Ne au pe noi în centru.

Ce planuri ți-ai făcut în ultima vreme? L-ai întrebat pe Domnul dacă vin de la El?

Personajele prezentate de Iacov în pasaj se credeau stăpâne peste viețile lor (peste timp, peste geografie, preocupări și succesul lor).

Se regăsește vreuna dintre acestea și în viața ta acum? Sau au existat? 

De câte ori nu ni s-a întâmplat să spunem: „Voi merge, voi face, voi rezolva” și abia la final să adăugăm expresia „Dacă va voi Domnul”, doar ca să părem mai spirituale când realitatea era dovedită de încrederea că putem să facem tot ce ne propunem, doar să vrem. 

Ce este succesul? Fiecare avem aici răspunsul nostru bine argumentat. Poate fi siguranța, o viață liniștită, frumusețea fizică, confortul.

Și atunci când succesul este definit de mine, cine este stăpân? EU!

Dar ce înseamnă succesul în termenii Domnului Isus? El hotărăște ce este succesul în mod real.

Pentru a avea o viață de succes trebuie să recurgem la sacrificii, și pentru că definim succesul în termeni lumești, de unde începe lista? De la viața noastră spirituală (Cuvânt, rugăciune, post, slujire, dărnicie) motivând că nu avem timp, că suntem obosite. Sacrificăm timpul cu familia și ne înconjurăm de aliați pentru cauza noastră.

Lasă-L pe Duhul Sfânt să te cerceteze. Tu ce ai sacrificat în ultimul timp de dragul visului pentru care te-ai luptat, fie el și unul bun?

Fără Dumnezeu avem o imagine falsă asupra vieții. Avem impresia că deținem controlul, dar ne înșelăm singure. 

„Căci ce este viața voastră? Nu sunteți decât un abur, care se arată puțintel și apoi piere”. Iacov 4:14 

Îți vezi viața în termenii aceștia? Efemeră, fragilă, neputincioasă?

 Și dacă este așa de ce te porți ca și cum ar fi veșnică aici pe pământ?

Dar cel mai grav lucru atunci când nu Îl am pe Dumnezeu ca Stăpân este că trăiesc pentru propria mea glorie.

„Pe când acum vă făliți cu lăudăroșiile voastre! Orice laudă de felul acesta este rea (durere, agonie). Deci cine știe să facă bine și nu face săvârșește un păcat!” Iacov 4:16‭-‬17 ‬‬‬‬

Fala și lauda arată spre foamea inimii mele după glorie.

Dar Dumnezeu ne-a creat să căpătăm glorie când Îi dăm Lui glorie!

„Cea mai înaltă formă de glorie la care pot ajunge eu ca om este să trăiesc în parametrii după care am fost creată, pentru gloria lui Dumnezeu!” 

De ce există în noi spirit de ceartă și de neiertare? Pentru că cineva s-a atins de gloria noastră.

Cine este acum stăpân peste viața mea?

Eu sau Dumnezeu?

Eu am nevoie de Dumnezeu ca Stăpân.

Tu ai nevoie de El?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Femeia din Proverbe 31 pot fi și eu

Știți că există anumite lucruri care nu ne plac și cărora le zicem pas pentru o anumită vreme motivând, ”Nu este pentru mine, Nu este încă momentul.” Dar ajungem într-un final să descoperim că de fapt am amânat o mare binecuvântare. Un astfel de lucru a fost pentru mine Proverbe 31.  În perioada aceasta am fost provocată să îl citesc zilnic și din dorință de a nu dezamăgi am acceptat. Mă tot gândeam care este rostul, ceea ce scrie aici: „Este un ideal. Nu știu pe nimeni așa.” Și o să ajung să îl știu pe de rost (nu că ar fi un lucru rău). Așa că am început să îl citesc și să îl studiez verset cu verset. Și iată ce mi-a vorbit Domnul.        Proverbe 31 nu este în primul rând scris pentru fete/femei și soții ci mai degrabă cuprinde un set de sfaturi și avertizări din partea unei mame către fiul ei. S-ar crede că mama este Batșeba iar el, Solomon. Acestea sunt învățăturile date în vederea căpătării fricii de Domnul și a înțelepciunii. Acest Lemuel, era „ro...

Trestia frântă și mucul fumegând

  Ce carte din Biblie studiaţi în perioada aceasta? Cum vă vorbeşte Domnul prin ceea ce poate citiţi  a nu ştiu câta oară? De câte ori ni se întâmplă să trecem rapid prin ceea ce deja ştim? Din acest motiv am ales de ceva ani să am un carneţel şi un pix şi nu să subliniez direct în Cuvânt. De multe ori acest lucru ne opreşte din a mai vedea dincolo de verset ceea ce Domnul ne poate vorbi chiar pentru perioada în care ne aflăm. De o vreme încoace studiez Evanghelia după Matei , verset cu verset.   Privirea mi-a rămas asupra cuvintelor Domnului Isus care spun că El: “Nu va frânge o trestie ruptă şi nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruie judecata. Şi Neamurile vor nădăjdui în Numele Lui." Ce cuvinte pline de speranţă când poate eşti la pământ şi crezi că nu te mai poţi ridica. Şi da, fără El situaţia în care poate ne aflăm acum este fără scăpare. Noua Traducere ne prezintă o imagine mai actuală: ”nu va rupe trestia (sfărâmată, fisurată)”. Trestia...

ACASĂ

De ceva timp tânjeam să ajung în România. Când nu reușeam să mă acomodez, gândul îmi zbura acasă. Îmi era dor de bunica mea care m-a crescut... Voiam să-mi revăd prietenele.  Îmi lipsea România... (Dar nu pentru mult timp ). Am avut un răgaz bine primit pentru o săptămână să ne vedem familiile reciproc în ambele orașe la capete opuse de țară. Am călătorit după multă vreme cu trenul. În chiar aceste câteva luni am cunoscut civilizația Vienei și nici dacă aș vrea nu pot să nu vad diferența (mai ales pe cea din infrastructură). Cu trenul ajungi așa de repede dintr-un loc în altul... Dar nu la fel de repede și în România. Aproape că mi se pare că stă pe loc. Am străbătut țara la propriu într-o zi și o noapte. Fară să pun geană pe geană. De oboseală mă dureau toate oasele. Mai bine de soțul meu care poate dormi în orice loc. Noi femeile ținem mult la igienă... Bărbații sunt mai relaxați. (motiv pentru care nu pot sta întinsă pe scaunele din tren). Întâi pașii noștri s-au oprit în Oradea...