Treceți la conținutul principal

Dezamăgirea este prețul Binecuvântării

 



„Visele nu costă”, așa se zice. Da, nu necesită bani dar presupun: gânduri, emoții, sentimente și speranțe irosite. Visele dor. Visele pot fi doar iluzii deșarte. Visele se pot transforma în mari dezamăgiri. 

Toate visăm. Și a nu visa este ca și cum am fi private de aer. Fiecare dintre noi am trecut la un moment dat printr-o mare dezamăgire, pe plan familial, sentimental și/sau profesional. 

Știți cum este. Să crezi, să speri și deodată să se năruie tot. Să îți fie mintea plină de întrebări, și să nu primești niciun răspuns. Și să trebuiască să trăiești în tăcere. Fără să exprimi durerea provocată de acea situație și să o strigi. 

Ai trecut pe aici, nu? 

Și eu... 

O dezamăgire pe care nu o poți prevedea pentru că nimic nu îți lasă impresia că ar veni, este greu de gestionat. Dar ce ai făcut atunci? 

Ce am făcut eu? Am plâns. Am plâns pe genunchi. De la cine puteam să cer ajutor? Cine putea să înțeleagă inima mea plină de întrebări fără răspuns, de tristețe și mâhnire? Doar Domnul Isus.

Nu așa a fost și pentru tine? 

El cunoștea în detaliu fiecare părticică a acelei situații. Știa ce simt eu. Ce visez. Știa cum aveau să evolueze lucrurile și până în ce punct. Dar cunoștea și scopul acelei dezamăgiri îngăduite pentru vremea aceea. Eu nu știam. Mi-era greu să văd ceva bun printre lacrimi și regrete. Credeam că poate aveam puterea să evit finalul. Dar Nu. 

„De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său.” (Romani 8:28).

Credem asta acum. Credeam însă și atunci când eram în plină durere, așteptare și fără răspuns?

În adâncul inimilor noastre fiecare am crezut că Domnul ne va purta de grijă. Că ne va ridica. Elibera și vindeca rănile. Dar ne era atât de greu să vedem procesul acesta și schimbările ce aveau să vină. Credeam că Domnul Isus lucrează spre binele nostru, pentru că Îl iubeam și eram chemate după planul Lui. Dar nu vedeam încă cum se va ajunge în punctul final.

Și totuși, procesul a început. Domnul a auzit fiecare rugăciune rostită. A auzit frământările. A văzut lacrimile de durere. A văzut regretul. A văzut pocăința. Și zi de zi Mâna Sa era asupra noastră, nu să apese a condamnare ci să ne păstorească spre „pășunile verzi și spre apele de odihnă”. (Psalmul23).

Chiar dacă în fiecare zi durerea era prezentă, întrebările tot nu aveau răspuns. Ele erau în Mâna Celui ce le-a îngăduit pentru noi atunci. De ce? Pentru că acea dezamăgire o transforma într-o mare binecuvântare. Vedeam cum timpul trece, și inima ne era eliberată, cum o vindeca și cum mintea nu se mai concentra pe durerea de atunci ci pe lucrarea Domnului Isus prin situația aceea.

Poate că acela era momentul să vedem că avem de învățat o lecție. O lecție grea dar pe care nu o puteam evita. 

Dezamăgirea este prețul binecuvântării? Datorită Lui Isus care vede dincolo de ce văd ochii noștri fizici. Care vede schimbarea inimilor noastre. Vede finalul procesului de la începutul lui.

Și cum sunteți acum după ce ați trecut pe aici? Ce ați reușit să învățați din experiența aceea dureroasă? Dacă va mai veni încă una, veți ști deja că Domnul o va transforma în binecuvântare? 

Să nu înțelegem greșit. Binecuvântarea nu înseamnă să ne împlinească Domnul visele, ci să ne lăsăm inimile modelate pentru a deveni un vas de cinste pentru El. 

Suntem gata să „plătim” prețul acestei binecuvântări? Sau preferăm să ne îngropăm în durerea dezamăgirii refuzând să cunoaștem întreg procesul, oricât ar fi de lung sau greu? 

Să nu uităm Domnul ne va purta de grijă. (Iehova Iire) pentru că este credincios. „Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.(Filipeni 1:6).

Dezamăgirea este prețul binecuvântării și în viața ta. Prin ea vom mai trece, să ne șlefuiască Domnul credința pentru a ne face tot mai asemănătoare cu Domnul Isus. Aceasta este Binecuvântarea.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Femeia din Proverbe 31 pot fi și eu

Știți că există anumite lucruri care nu ne plac și cărora le zicem pas pentru o anumită vreme motivând, ”Nu este pentru mine, Nu este încă momentul.” Dar ajungem într-un final să descoperim că de fapt am amânat o mare binecuvântare. Un astfel de lucru a fost pentru mine Proverbe 31.  În perioada aceasta am fost provocată să îl citesc zilnic și din dorință de a nu dezamăgi am acceptat. Mă tot gândeam care este rostul, ceea ce scrie aici: „Este un ideal. Nu știu pe nimeni așa.” Și o să ajung să îl știu pe de rost (nu că ar fi un lucru rău). Așa că am început să îl citesc și să îl studiez verset cu verset. Și iată ce mi-a vorbit Domnul.        Proverbe 31 nu este în primul rând scris pentru fete/femei și soții ci mai degrabă cuprinde un set de sfaturi și avertizări din partea unei mame către fiul ei. S-ar crede că mama este Batșeba iar el, Solomon. Acestea sunt învățăturile date în vederea căpătării fricii de Domnul și a înțelepciunii. Acest Lemuel, era „ro...

Trestia frântă și mucul fumegând

  Ce carte din Biblie studiaţi în perioada aceasta? Cum vă vorbeşte Domnul prin ceea ce poate citiţi  a nu ştiu câta oară? De câte ori ni se întâmplă să trecem rapid prin ceea ce deja ştim? Din acest motiv am ales de ceva ani să am un carneţel şi un pix şi nu să subliniez direct în Cuvânt. De multe ori acest lucru ne opreşte din a mai vedea dincolo de verset ceea ce Domnul ne poate vorbi chiar pentru perioada în care ne aflăm. De o vreme încoace studiez Evanghelia după Matei , verset cu verset.   Privirea mi-a rămas asupra cuvintelor Domnului Isus care spun că El: “Nu va frânge o trestie ruptă şi nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruie judecata. Şi Neamurile vor nădăjdui în Numele Lui." Ce cuvinte pline de speranţă când poate eşti la pământ şi crezi că nu te mai poţi ridica. Şi da, fără El situaţia în care poate ne aflăm acum este fără scăpare. Noua Traducere ne prezintă o imagine mai actuală: ”nu va rupe trestia (sfărâmată, fisurată)”. Trestia...

ACASĂ

De ceva timp tânjeam să ajung în România. Când nu reușeam să mă acomodez, gândul îmi zbura acasă. Îmi era dor de bunica mea care m-a crescut... Voiam să-mi revăd prietenele.  Îmi lipsea România... (Dar nu pentru mult timp ). Am avut un răgaz bine primit pentru o săptămână să ne vedem familiile reciproc în ambele orașe la capete opuse de țară. Am călătorit după multă vreme cu trenul. În chiar aceste câteva luni am cunoscut civilizația Vienei și nici dacă aș vrea nu pot să nu vad diferența (mai ales pe cea din infrastructură). Cu trenul ajungi așa de repede dintr-un loc în altul... Dar nu la fel de repede și în România. Aproape că mi se pare că stă pe loc. Am străbătut țara la propriu într-o zi și o noapte. Fară să pun geană pe geană. De oboseală mă dureau toate oasele. Mai bine de soțul meu care poate dormi în orice loc. Noi femeile ținem mult la igienă... Bărbații sunt mai relaxați. (motiv pentru care nu pot sta întinsă pe scaunele din tren). Întâi pașii noștri s-au oprit în Oradea...