Treceți la conținutul principal

Anul trecut pe vremea aceasta...

 



Anul este aproape pe sfârșite. Poate cel mai dificil din câți au fost. Multe schimbări. Multe restricții. Suferință. Temeri. O restartare a tot ce știam până atunci. Totuși prin harul Domnului suntem aici și primim șansa să facem o retrospectivă a tot ce a însemnat dincolo de pandemie.

S-au scurs deja 351 de zile din el ... Ce lecții am primit? Câte am acceptat și din câte am învățat ceva?

Cu gândul acesta în minte ... vă provoc să reflectați la întrebarea: „Anul trecut pe vremea aceasta... unde erați?” Cum vă era inima? Erați mai aproape de Domnul? Mai serioase în Cuvânt? Mai pasionate de rugăciune și slujire? 

Anul trecut puteam sluji fără restricții, puteam face vizite. Puteam merge liniștite pe stradă fără teamă că ne îmbolnăvim. Puteam îmbrățișa cu toată inima. 

Tu ce făceai anul trecut pe vremea aceasta? 

Poate că unele dintre voi se străduiau să-și împodobească casa în cel mai frumos mod. Altele erați poate în vacanță și vă relaxați după un an de muncă. Sau poate că abia așteptați reuniunea de familie de Crăciun. 

Ori poate că din contră, nu erați în cea mai bună stare. Poate că emoțiile luaseră control asupra ființei voastre. Poate că inima vă era rănită, zdrobită ... Poate că erați confuze ce decizii să luați. Poate că erați prinse ca într-un laț în ceva ce nu putea fi reparat omenește.

Poate că așteptarea Sărbătorilor era doar un anestezic pentru inimile voastre ca să puteți merge puțin mai departe. Deși știați undeva în adânc că doar înăbușiți problema. Și că ea nu este rezolvată. Poate că credința vă era mult slăbită și nici speranță nu aveați că puteți schimba ceva în acel final de an.

În care dintre cele două posibilități te situai anul trecut pe vremea aceasta? Unele dintre voi cred că puteți să vă amintiți destul de ușor fix ce făceați azi. Altora poate că v-a rămas în minte un lucru ce a marcat finalul de an.

În ce mă privește, pot spune că anul trecut pe vremea aceasta... mă găseam în cea mai neagră perioadă pe care o trăisem până atunci. Și așa cum spun versurile unui colind drag mie „Nu vedeam speranță în Sărbători”. Inima îmi era întristată, îndurerată chiar dacă aveam lângă mine prietene duhovnicești care să-mi ridice ochii spre Hristos. Ochii îmi erau împiedicați să vadă orice urmă de bucurie și speranță că voi trece peste perioada aceea.

Anul acesta a fost cel mai greu pe care l-am trăit dar și cel mai plin de prezența Domnului. 

Anul trecut pe vremea aceasta nu găseam speranță în Sărbători ... acum nu pot decât să cad pe genunchi și să zic Domnului „Mulțumesc pentru că mi-ai dat mai mult decât am știut să cer.” 

Am primit 3 lecții. Lecții imposibil de învățat în practică fără ajutorul Duhului Sfânt. Datorită Lui acum pot fredona colindul mai devreme menționat fără să mi se mai frângă inima. 

Și încă învăț. Prin har mi-a fost întărită credința. Prin har aproape termin anul cu o inimă îmbogățită în urma a unei cărți citite pe lună, multor versete memorate, a inspirației zilnice a Duhului Sfânt să pot sluji prin scris și a unui prieten pentru o vreme ca aceasta datorită căruia pot spune din nou: Mulțumesc Isus pentru că mi-ai cunoscut și rugăciunile nerostite și ai lucrat atât de minunat”.

Ție cum îți era inima anul trecut pe vremea aceasta? Cum ești acum? Găsim scris în Cuvânt: „Mulțumiți întotdeauna lui Dumnezeu pentru toate lucrurile în Numele Domnului nostru Isus Hristos” chiar și pentru inimile frânte și la pământ. Dacă nu eram acolo în vale, nu puteam vedea cât de mare nevoie aveam de Hristos, Singurul a cărui Mână nu este prea scurtă să ne ridice oricât de adâncă ar fi prăpastia.

Mulțumiți și pentru harul de a fi depășit perioada aceea și pentru inima restaurată. Este numai Meritul Lui. 

Sunteți binecuvântate!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Femeia din Proverbe 31 pot fi și eu

Știți că există anumite lucruri care nu ne plac și cărora le zicem pas pentru o anumită vreme motivând, ”Nu este pentru mine, Nu este încă momentul.” Dar ajungem într-un final să descoperim că de fapt am amânat o mare binecuvântare. Un astfel de lucru a fost pentru mine Proverbe 31.  În perioada aceasta am fost provocată să îl citesc zilnic și din dorință de a nu dezamăgi am acceptat. Mă tot gândeam care este rostul, ceea ce scrie aici: „Este un ideal. Nu știu pe nimeni așa.” Și o să ajung să îl știu pe de rost (nu că ar fi un lucru rău). Așa că am început să îl citesc și să îl studiez verset cu verset. Și iată ce mi-a vorbit Domnul.        Proverbe 31 nu este în primul rând scris pentru fete/femei și soții ci mai degrabă cuprinde un set de sfaturi și avertizări din partea unei mame către fiul ei. S-ar crede că mama este Batșeba iar el, Solomon. Acestea sunt învățăturile date în vederea căpătării fricii de Domnul și a înțelepciunii. Acest Lemuel, era „ro...

Trestia frântă și mucul fumegând

  Ce carte din Biblie studiaţi în perioada aceasta? Cum vă vorbeşte Domnul prin ceea ce poate citiţi  a nu ştiu câta oară? De câte ori ni se întâmplă să trecem rapid prin ceea ce deja ştim? Din acest motiv am ales de ceva ani să am un carneţel şi un pix şi nu să subliniez direct în Cuvânt. De multe ori acest lucru ne opreşte din a mai vedea dincolo de verset ceea ce Domnul ne poate vorbi chiar pentru perioada în care ne aflăm. De o vreme încoace studiez Evanghelia după Matei , verset cu verset.   Privirea mi-a rămas asupra cuvintelor Domnului Isus care spun că El: “Nu va frânge o trestie ruptă şi nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruie judecata. Şi Neamurile vor nădăjdui în Numele Lui." Ce cuvinte pline de speranţă când poate eşti la pământ şi crezi că nu te mai poţi ridica. Şi da, fără El situaţia în care poate ne aflăm acum este fără scăpare. Noua Traducere ne prezintă o imagine mai actuală: ”nu va rupe trestia (sfărâmată, fisurată)”. Trestia...

ACASĂ

De ceva timp tânjeam să ajung în România. Când nu reușeam să mă acomodez, gândul îmi zbura acasă. Îmi era dor de bunica mea care m-a crescut... Voiam să-mi revăd prietenele.  Îmi lipsea România... (Dar nu pentru mult timp ). Am avut un răgaz bine primit pentru o săptămână să ne vedem familiile reciproc în ambele orașe la capete opuse de țară. Am călătorit după multă vreme cu trenul. În chiar aceste câteva luni am cunoscut civilizația Vienei și nici dacă aș vrea nu pot să nu vad diferența (mai ales pe cea din infrastructură). Cu trenul ajungi așa de repede dintr-un loc în altul... Dar nu la fel de repede și în România. Aproape că mi se pare că stă pe loc. Am străbătut țara la propriu într-o zi și o noapte. Fară să pun geană pe geană. De oboseală mă dureau toate oasele. Mai bine de soțul meu care poate dormi în orice loc. Noi femeile ținem mult la igienă... Bărbații sunt mai relaxați. (motiv pentru care nu pot sta întinsă pe scaunele din tren). Întâi pașii noștri s-au oprit în Oradea...