Treceți la conținutul principal

O viață din plin

           

         
Viața pe pământ nu este perfectă. Nu este nici ușoară. Nu este mereu liniștită. Nu este fără încercări. Nu este fără suferință dar are momente de fericire. Biruințe. Și nu este identică cu a celuilalt de lângă noi.
Viața unora dintre noi arată mai degrabă cu „târâitul șarpelui. Iar a altora pare un ”borcan cu miere”.
Unele dintre noi gândim că viața este nedreaptă. Altele ne mirăm cum de primim atâtea binecuvântări iar unora toate lucrurile li se par ca de apucat. 
În oricare dintre aceste categorii te găsești să știi că gândurile pe care le împărtășesc acum sunt și pentru tine.
Sunt o persoană „plină de viață” în general cu zâmbetul pe buze , directă în adresare, sinceră în gândire și emoții dar de multe ori prea dificil de înțeles. Nimic neobișnuit, nu? Sunt fată. Asta spune deja multe. 
Ca și persoană extrovertă (nu doar pentru că scriu pe acest blog... sunt și oameni introverți care se pot deschide și pot fi liberi doar în scris), sociabilă viața poate părea fără probleme.  Credeți că este? Dar a cui poate fi lipsită de „coborâșuri”? 
Însă nu despre lipsa problemelor vreau să vorbesc ci despre un alt fel de viață care la care putem avea acces, nu fără situații dificile, sau lacrimi, sau fără suferință și nici chiar „un borcan de fericire” permanent – dar o viață din plin. Cum să o dobândim? 
Printr-o alegere. Asta este tot? Nu. Alegerea aceasta trebuie să o facem în fiecare dimineață. Nu este deloc ușor să spui: „Doamne Isuse, ajută-mi azi să nu trăiesc eu, ci Tu prin mine”. Dar nu acesta este țelul nostru dragilor? Să nu mai trăim pentru noi ci pentru Isus ce ne-a răscumpărat „din felul nostru deșert de viețuire”? 
Atunci de ce falimentăm atât de des? De ce nu trăim cum zice Isus „vieți din belșug”? Mai bine nu am încerca să găsim scuze, motive. Hai să vedem realitatea. Ne place să fim proprii noștri stăpâni. Este așa de greu să Îl lăsăm pe Isus care chiar știe ce este mai bine pentru fiecare dintre noi să ne conducă pașii. 
Vreau o viață din plin? Am ajuns să mă satur de „târâiala” asta de pe o zi pe alta? Vreau în mijlocul încercării să nu mai cârtesc, și când ispita se furișează în minte să îi spun răspicat „înapoia mea”. Atunci răspunsul este Isus. Haideți să ne întoarcem la El să ne recunoaștem toate falimentele, să ne pocăim și să Îl lăsam pe El să stea pe tronul inimilor noastre. Nu acolo este locul Lui? (tu care Îl cunoști pe Domnul știi că așa trebuie să fie). 
Să ne rededicăm Lui acum, să Îl lăsăm pe El să ne aranjeze agenda zilnică de priorități. Nu este așa că ai obosit să nu îți mai ajungă 24 de ore pentru câte sarcini ai de îndeplinit? Eu da. Sau uneori poate că pierdem „vremea” pur și simplu cu „nimicuri” și lăsăm să treacă pe lângă noi oportunități de slujire. Poate nu ne vom mai întâlni cu ele. 
Ani de zile m-a frământat expresia aceasta: Ce este viața din plin (belșug)? Scrie pe ea Binecuvântare permanentă? (în termeni materiali: bani, călătorii, haine scumpe, viață fără griji?) Sau mai degrabă este o viață al cărui belșug îl reprezintă (pacea sufletească, bucuria că nu suntem singure în încercări, că avem un Tată care ne așteaptă pe noi fiicele Lui risipitoare în pragul casei să ne întoarcem Acasă? Că avem atât cât ne trebuie în așa fel încât „să nu cârtim” și nici prea mult „să nu ne îngâmfăm”. Oare nu asta este viața din plin? 
Nu vrei și tu o astfel de viață? Eu vreau. Ajunge „târâiala” zilnică. Haideți să trăim vieți nu aparent fericite ci vieți din plin (îmbibate în Isus  și în tristețe și în bucurii). 
Spune cu mine: „Doamne Isuse, ce vrei azi să fac? Arată-mi ce mă va îndepărta de Tine și nu mă lăsa să merg înspre acolo. Oprește-mă din a mă gândi cum să îmi mai ocup ziua făcând ceva pentru mine și dă-mi ochi să văd pe cine pot binecuvânta cu o vorbă, cu o haină, cu o farfurie de mâncare, cu o rugăciune azi. Te rog ascultă-mi rugăciunea. Îți mulțumesc. Amin.”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Femeia din Proverbe 31 pot fi și eu

Știți că există anumite lucruri care nu ne plac și cărora le zicem pas pentru o anumită vreme motivând, ”Nu este pentru mine, Nu este încă momentul.” Dar ajungem într-un final să descoperim că de fapt am amânat o mare binecuvântare. Un astfel de lucru a fost pentru mine Proverbe 31.  În perioada aceasta am fost provocată să îl citesc zilnic și din dorință de a nu dezamăgi am acceptat. Mă tot gândeam care este rostul, ceea ce scrie aici: „Este un ideal. Nu știu pe nimeni așa.” Și o să ajung să îl știu pe de rost (nu că ar fi un lucru rău). Așa că am început să îl citesc și să îl studiez verset cu verset. Și iată ce mi-a vorbit Domnul.        Proverbe 31 nu este în primul rând scris pentru fete/femei și soții ci mai degrabă cuprinde un set de sfaturi și avertizări din partea unei mame către fiul ei. S-ar crede că mama este Batșeba iar el, Solomon. Acestea sunt învățăturile date în vederea căpătării fricii de Domnul și a înțelepciunii. Acest Lemuel, era „ro...

Trestia frântă și mucul fumegând

  Ce carte din Biblie studiaţi în perioada aceasta? Cum vă vorbeşte Domnul prin ceea ce poate citiţi  a nu ştiu câta oară? De câte ori ni se întâmplă să trecem rapid prin ceea ce deja ştim? Din acest motiv am ales de ceva ani să am un carneţel şi un pix şi nu să subliniez direct în Cuvânt. De multe ori acest lucru ne opreşte din a mai vedea dincolo de verset ceea ce Domnul ne poate vorbi chiar pentru perioada în care ne aflăm. De o vreme încoace studiez Evanghelia după Matei , verset cu verset.   Privirea mi-a rămas asupra cuvintelor Domnului Isus care spun că El: “Nu va frânge o trestie ruptă şi nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruie judecata. Şi Neamurile vor nădăjdui în Numele Lui." Ce cuvinte pline de speranţă când poate eşti la pământ şi crezi că nu te mai poţi ridica. Şi da, fără El situaţia în care poate ne aflăm acum este fără scăpare. Noua Traducere ne prezintă o imagine mai actuală: ”nu va rupe trestia (sfărâmată, fisurată)”. Trestia...

ACASĂ

De ceva timp tânjeam să ajung în România. Când nu reușeam să mă acomodez, gândul îmi zbura acasă. Îmi era dor de bunica mea care m-a crescut... Voiam să-mi revăd prietenele.  Îmi lipsea România... (Dar nu pentru mult timp ). Am avut un răgaz bine primit pentru o săptămână să ne vedem familiile reciproc în ambele orașe la capete opuse de țară. Am călătorit după multă vreme cu trenul. În chiar aceste câteva luni am cunoscut civilizația Vienei și nici dacă aș vrea nu pot să nu vad diferența (mai ales pe cea din infrastructură). Cu trenul ajungi așa de repede dintr-un loc în altul... Dar nu la fel de repede și în România. Aproape că mi se pare că stă pe loc. Am străbătut țara la propriu într-o zi și o noapte. Fară să pun geană pe geană. De oboseală mă dureau toate oasele. Mai bine de soțul meu care poate dormi în orice loc. Noi femeile ținem mult la igienă... Bărbații sunt mai relaxați. (motiv pentru care nu pot sta întinsă pe scaunele din tren). Întâi pașii noștri s-au oprit în Oradea...