Treceți la conținutul principal

Tânjind după bucurie




Mă întorceam zilele trecute de la muncă și în timp ce priveam pe geam din autobuz am observat că încă la multe case mai sclipesc luminițele de Sărbători. (Adevărul este că încă tot orașul este luminat de vreo lună jumate). 
Și deodată mi-a venit în minte gândul acesta, de ce oare unii oameni încă mai prelungesc iluminarea caselor? Pe la unii chiar am observat încă bradul împodobit prin fereastră.
Și de atunci mă tot gândesc la asta, eu am renunțat la luminițe de weekendul trecut și îi înteleg pe aceia care încă speră să mai prelungească sărbătoarea. 
Toți tânjim după puțină bucurie, și dacă nu o putem obține măcar în timpul Sărbătorilor de iarnă, atunci când? 
Doar că ne agățăm ďe lucruri efemere, ne pregătim casele și curțile cu beculețe și tot felul de aranjamente care mai de care și le ținem poate o lună jumate dar apoi le-a trece vremea și revenim la normal. S-a dus și sărbatoarea din casă și cea din inimă? 
Mă bucură decorațiunile, și îmi place să mă ocup de asta, dar la final când camera este goală... inima cum rămâne? 
Chiar citeam o postare a unei mame care încă păstra bradul și luminițele pentru că nu reușise să simtă spiritul Crăciunului ca în copilăria ei.
Și mă gândeam cum putem păstra sărbătoarea în inimă și în casă? Eu personal nu văd decât un singur mod ... avându-L pe Sărbătorit în inimă și bucuria rămâne. Noi știm cele ce am crescut prin biserică că asta învățăm de mici, dar cât de repede uităm. Ne conformăm mersului lumii acesteia și ne prinde atât de mult încât și nouă ne dispare de multe ori entuziasmul după Crăciun.
Este o luptă zilnică să facem din Domnul Isus Bucuria noastră și nu din oamenii de lângă noi, care pentru o vreme sunt acolo, și apoi dispar. Sau din realizări, sau din pasiuni ci din Însăși sursa Bucuriei și Vieții - Isus. Cum? Căutând să Îl cunoaștem mai îndeapoape nu doar de Sărbători (prin Cuvânt, părtăsie cu familia spirituală -biserica, prin slujire și timp de rugăciune).  Niciodată aceste metode nu au dat greș. Zi de zi este o luptă, ne prind multe lucruri, dar dacă tot tânjim după bucurie măcar să fie reală nu una efemeră care se repetă an de an și ține doar o lună jumate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Femeia din Proverbe 31 pot fi și eu

Știți că există anumite lucruri care nu ne plac și cărora le zicem pas pentru o anumită vreme motivând, ”Nu este pentru mine, Nu este încă momentul.” Dar ajungem într-un final să descoperim că de fapt am amânat o mare binecuvântare. Un astfel de lucru a fost pentru mine Proverbe 31.  În perioada aceasta am fost provocată să îl citesc zilnic și din dorință de a nu dezamăgi am acceptat. Mă tot gândeam care este rostul, ceea ce scrie aici: „Este un ideal. Nu știu pe nimeni așa.” Și o să ajung să îl știu pe de rost (nu că ar fi un lucru rău). Așa că am început să îl citesc și să îl studiez verset cu verset. Și iată ce mi-a vorbit Domnul.        Proverbe 31 nu este în primul rând scris pentru fete/femei și soții ci mai degrabă cuprinde un set de sfaturi și avertizări din partea unei mame către fiul ei. S-ar crede că mama este Batșeba iar el, Solomon. Acestea sunt învățăturile date în vederea căpătării fricii de Domnul și a înțelepciunii. Acest Lemuel, era „ro...

Trestia frântă și mucul fumegând

  Ce carte din Biblie studiaţi în perioada aceasta? Cum vă vorbeşte Domnul prin ceea ce poate citiţi  a nu ştiu câta oară? De câte ori ni se întâmplă să trecem rapid prin ceea ce deja ştim? Din acest motiv am ales de ceva ani să am un carneţel şi un pix şi nu să subliniez direct în Cuvânt. De multe ori acest lucru ne opreşte din a mai vedea dincolo de verset ceea ce Domnul ne poate vorbi chiar pentru perioada în care ne aflăm. De o vreme încoace studiez Evanghelia după Matei , verset cu verset.   Privirea mi-a rămas asupra cuvintelor Domnului Isus care spun că El: “Nu va frânge o trestie ruptă şi nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruie judecata. Şi Neamurile vor nădăjdui în Numele Lui." Ce cuvinte pline de speranţă când poate eşti la pământ şi crezi că nu te mai poţi ridica. Şi da, fără El situaţia în care poate ne aflăm acum este fără scăpare. Noua Traducere ne prezintă o imagine mai actuală: ”nu va rupe trestia (sfărâmată, fisurată)”. Trestia...

ACASĂ

De ceva timp tânjeam să ajung în România. Când nu reușeam să mă acomodez, gândul îmi zbura acasă. Îmi era dor de bunica mea care m-a crescut... Voiam să-mi revăd prietenele.  Îmi lipsea România... (Dar nu pentru mult timp ). Am avut un răgaz bine primit pentru o săptămână să ne vedem familiile reciproc în ambele orașe la capete opuse de țară. Am călătorit după multă vreme cu trenul. În chiar aceste câteva luni am cunoscut civilizația Vienei și nici dacă aș vrea nu pot să nu vad diferența (mai ales pe cea din infrastructură). Cu trenul ajungi așa de repede dintr-un loc în altul... Dar nu la fel de repede și în România. Aproape că mi se pare că stă pe loc. Am străbătut țara la propriu într-o zi și o noapte. Fară să pun geană pe geană. De oboseală mă dureau toate oasele. Mai bine de soțul meu care poate dormi în orice loc. Noi femeile ținem mult la igienă... Bărbații sunt mai relaxați. (motiv pentru care nu pot sta întinsă pe scaunele din tren). Întâi pașii noștri s-au oprit în Oradea...