Astăzi aș vrea să vă aduc în atenție o carte care pur și simplu cred că nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunei dintre voi.
O carte cu un subiect extrem de important dar nu ușor de digerat.
Autorul John Charles Ryle a reușit cu ajutorul Duhului Domnului să scrie despre tema Sfințeniei "o lucrare pe care orice creștin trebuie să o citească, dincolo de Biblie".
Această carte nu are nevoie de alte recomandări.
"Sfințenia" este a 7-a carte preţioasă din programul de echipare al lucrătorilor sprijinit de fundația Magna Gratia.
Acolo puteți găsi și descărca cartea ce conține 20 de capitole. Nu vă descurajați de volumul mare de pagini, câte un capitol pe zi este mai mult decât suficient să puteți procesa informația și cereți Domnului să vă ajute să o puteți aplica în viețile voastre.
Cartea este scrisă într-un limbaj simplu pe înțeles, nu vă lăsați intimidate cum că ar exista termeni groi menționați dar fără explicații.
Aici am răspuns la întrebările cuprinse în recenzia ei.
1) Într-o carte despre sfințenie, ar putea părea anacronic ca autorul să înceapă printr-un capitol pe tema... păcatului. De ce considerați că a făcut autorul acest lucru, lucru care constituie și motivul care a condus la scrierea acestei cărți?
Consider că dacă nu știm cu adevăratul gravitatea păcatului din natura noastră nu putem înțelegem imensitatea sfințeniei lui Dumnezeu.
Dacă nu înțeleg cât de grav este păcatul nu pot înțelege motivația și profunzimea jertfei Domnului Isus pentru a mă putea împăca cu Dumnezeu Tatăl.
2) Care sunt cele 8 aspecte în care justificarea (îndreptățirea) este DIFERITĂ de sfințire? (cap. 4)
Creștinul trebuie să lupte cu firea pământească, cu lumea, cu diavolul. Această luptă nu este un lucru neînsemnat. Acest război are o importanță covârșitoare. Lupta creștinului este absolut necesară, necesară pentru toți și în orice moment.
3) Autorul definește natura sfințeniei practice prin intermediul a 12 afirmații. Alegeți două dintre ele pe care ți-ai dori să le vezi mai evident manifestate în membrii propriei congregații. (cap. 3)
Un om sfânt va umbla după stăpânire și lepădare de sine, un om sfânt va umbla după curăția inimii. Acestea două rezonează cel mai mult cu dorința inimii mele atât pentru mine cât și pentru frații și surorile mele din Adunare.
4) În capitolul 14, autorul lansează avertismente la adresa bisericilor vizibile, criticând sfințenia deficitară (sau aproape absentă) a acestora. Care sunt modalitățile practice în care crezi că poți cultiva manifestarea practică a sfințeniei la nivel colectiv, în adunarea locală pe care o slujești?
Mi-a rămas întipărită în minte a patra aplicație practică: ca frații și surorile mele împreună cu mine să nu ne mulțumim cu puţină credință, puţină dragoste, puțină slujire, puțină bucurie ci să vrea mai mult din Isus. Dar mă rog și sa ne ajute Domnul să ne ferim de a fi formali și în inimă să avem altfel de gânduri, care nu sunt duhovnicești.
Dacă aceste câteva idei împărtășite v-a captat curiozitatea să citiți cartea, sunteți mai mult decât binecuvântate.
Domnul să lucreze în fiecare dintre voi o inimă care să caute sfințenia și să se sfințească tot mai mult în fiecare zi.
Accesând linkul puteți intra în posesia acestei minunate cărți.⤵️
https://www.magnagratia.org/129-holiness-ryle.html
Comentarii
Trimiteți un comentariu