Treceți la conținutul principal

Sfințenia


Astăzi aș vrea să vă aduc în atenție o carte care pur și simplu cred că nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunei dintre voi.
O carte cu un subiect extrem de important dar nu ușor de digerat.
Autorul John Charles Ryle a reușit cu ajutorul Duhului Domnului să scrie despre tema Sfințeniei "o lucrare pe care orice creștin trebuie să o citească, dincolo de Biblie".
Această carte nu are nevoie de alte recomandări. 
"Sfințenia" este a 7-a carte preţioasă din programul de echipare al lucrătorilor sprijinit de fundația Magna Gratia.
Acolo puteți găsi și descărca cartea ce conține 20 de capitole. Nu vă descurajați de volumul mare de pagini, câte un capitol pe zi este mai mult decât suficient să puteți procesa informația și cereți Domnului să vă ajute să o puteți aplica în viețile voastre.
Cartea este scrisă într-un limbaj simplu pe înțeles, nu vă lăsați intimidate cum că ar exista termeni groi menționați dar fără explicații.

Aici am răspuns la întrebările cuprinse în recenzia ei.
1) Într-o carte despre sfințenie, ar putea părea anacronic ca autorul să înceapă printr-un capitol pe tema... păcatului. De ce considerați că a făcut autorul acest lucru, lucru care constituie și motivul care a condus la scrierea acestei cărți?

Consider că dacă nu știm cu adevăratul gravitatea păcatului din natura noastră nu putem înțelegem imensitatea sfințeniei lui Dumnezeu. 
Dacă nu înțeleg cât de grav este păcatul nu pot înțelege motivația și profunzimea jertfei Domnului Isus pentru a mă putea împăca cu Dumnezeu Tatăl.

2) Care sunt cele 8 aspecte în care justificarea (îndreptățirea) este DIFERITĂ de sfințire? (cap. 4)

Creștinul trebuie să lupte cu firea pământească, cu lumea, cu diavolul. Această luptă nu este un lucru neînsemnat. Acest război are o importanță covârșitoare. Lupta creștinului este absolut necesară, necesară pentru toți și în orice moment.

3) Autorul definește natura sfințeniei practice prin intermediul a 12 afirmații. Alegeți două dintre ele pe care ți-ai dori să le vezi mai evident manifestate în membrii propriei congregații. (cap. 3)

Un om sfânt va umbla după stăpânire și lepădare de sine, un om sfânt va umbla după curăția inimii. Acestea două rezonează cel mai mult cu dorința inimii mele atât pentru mine cât și pentru frații și surorile mele din Adunare.

4) În capitolul 14, autorul lansează avertismente la adresa bisericilor vizibile, criticând sfințenia deficitară (sau aproape absentă) a acestora. Care sunt modalitățile practice în care crezi că poți cultiva manifestarea practică a sfințeniei la nivel colectiv, în adunarea locală pe care o slujești?

Mi-a rămas întipărită în minte a patra aplicație practică: ca frații și surorile mele împreună cu mine să nu ne mulțumim cu puţină credință, puţină dragoste, puțină slujire, puțină bucurie ci să vrea mai mult din Isus. Dar mă rog și sa ne ajute Domnul să ne ferim de a fi formali și în inimă să avem altfel de gânduri, care nu sunt duhovnicești.

Dacă aceste câteva idei împărtășite v-a captat curiozitatea să citiți cartea, sunteți mai mult decât binecuvântate.
Domnul să lucreze în fiecare dintre voi o inimă care să caute sfințenia și să se sfințească tot mai mult în fiecare zi.

Accesând linkul puteți intra în posesia acestei minunate cărți.⤵️
https://www.magnagratia.org/129-holiness-ryle.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Femeia din Proverbe 31 pot fi și eu

Știți că există anumite lucruri care nu ne plac și cărora le zicem pas pentru o anumită vreme motivând, ”Nu este pentru mine, Nu este încă momentul.” Dar ajungem într-un final să descoperim că de fapt am amânat o mare binecuvântare. Un astfel de lucru a fost pentru mine Proverbe 31.  În perioada aceasta am fost provocată să îl citesc zilnic și din dorință de a nu dezamăgi am acceptat. Mă tot gândeam care este rostul, ceea ce scrie aici: „Este un ideal. Nu știu pe nimeni așa.” Și o să ajung să îl știu pe de rost (nu că ar fi un lucru rău). Așa că am început să îl citesc și să îl studiez verset cu verset. Și iată ce mi-a vorbit Domnul.        Proverbe 31 nu este în primul rând scris pentru fete/femei și soții ci mai degrabă cuprinde un set de sfaturi și avertizări din partea unei mame către fiul ei. S-ar crede că mama este Batșeba iar el, Solomon. Acestea sunt învățăturile date în vederea căpătării fricii de Domnul și a înțelepciunii. Acest Lemuel, era „ro...

Trestia frântă și mucul fumegând

  Ce carte din Biblie studiaţi în perioada aceasta? Cum vă vorbeşte Domnul prin ceea ce poate citiţi  a nu ştiu câta oară? De câte ori ni se întâmplă să trecem rapid prin ceea ce deja ştim? Din acest motiv am ales de ceva ani să am un carneţel şi un pix şi nu să subliniez direct în Cuvânt. De multe ori acest lucru ne opreşte din a mai vedea dincolo de verset ceea ce Domnul ne poate vorbi chiar pentru perioada în care ne aflăm. De o vreme încoace studiez Evanghelia după Matei , verset cu verset.   Privirea mi-a rămas asupra cuvintelor Domnului Isus care spun că El: “Nu va frânge o trestie ruptă şi nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruie judecata. Şi Neamurile vor nădăjdui în Numele Lui." Ce cuvinte pline de speranţă când poate eşti la pământ şi crezi că nu te mai poţi ridica. Şi da, fără El situaţia în care poate ne aflăm acum este fără scăpare. Noua Traducere ne prezintă o imagine mai actuală: ”nu va rupe trestia (sfărâmată, fisurată)”. Trestia...

ACASĂ

De ceva timp tânjeam să ajung în România. Când nu reușeam să mă acomodez, gândul îmi zbura acasă. Îmi era dor de bunica mea care m-a crescut... Voiam să-mi revăd prietenele.  Îmi lipsea România... (Dar nu pentru mult timp ). Am avut un răgaz bine primit pentru o săptămână să ne vedem familiile reciproc în ambele orașe la capete opuse de țară. Am călătorit după multă vreme cu trenul. În chiar aceste câteva luni am cunoscut civilizația Vienei și nici dacă aș vrea nu pot să nu vad diferența (mai ales pe cea din infrastructură). Cu trenul ajungi așa de repede dintr-un loc în altul... Dar nu la fel de repede și în România. Aproape că mi se pare că stă pe loc. Am străbătut țara la propriu într-o zi și o noapte. Fară să pun geană pe geană. De oboseală mă dureau toate oasele. Mai bine de soțul meu care poate dormi în orice loc. Noi femeile ținem mult la igienă... Bărbații sunt mai relaxați. (motiv pentru care nu pot sta întinsă pe scaunele din tren). Întâi pașii noștri s-au oprit în Oradea...