Treceți la conținutul principal

"Este în regulă". 2% înseamnă ceva nu este 0

Acum în timp ce scriu încă sunt marcată de povestea unei tinere de doar 30 de ani. O fată frumoasă la chip, subțirică și cu un zâmbet molipsitor. Parcă încă îi văd imaginea în minte...

A venit plină de speranță și entuziasm la un renumit concurs de talente din lume cu un cântec creație proprie intitulat simplu. „It’s ok”. (Este în regulă).

A fost întrebată de către jurați ce mesaj poartă piesa ei și a răspuns tot atât de simplu, este vorba despre ultimul an din viața mea.

Avea cancer. Știu că deja nu ni se mai pare atât de tulburătoare o veste ca aceasta pentru că sunt atât de mulți oameni încercați greu de boala aceasta cruntă. Dar nu se rezumă totul aici.

Ea a spus, it’s ok din nou. Apoi a fost întrebată în ce stadiu se află iar răspunsul ei m-a copleșit. Modul în care a rostit diagnosticul a părut ca și cum nu este decât o încercare trecătoare și va trece.

A început să își cânte povestea cu atâta vivacitate, determinare și drag față de o situație cruntă din viața ei. Își cânta suferința cu zâmbet pe chip ca și cum totul este în regulă.

Juriul a fost copleșit și el de originalitatea și complexitatea acelei piese pe care această tânără frumoasă a cântat-o în cele câteva minute. 

Unul dintre jurați nu a putut să îi ofere doar un simplu Da, a trecut-o în semifinală.

Dar știți ce este tulburător? Tânăra aceasta nu știa dacă va ajunge până acolo... 

Viața ei atârna de 2% șanse să trăiască.

Atunci a rostit 2% înseamnă ceva, nu este zero. 

Încă am lacrimi în ochi... mă gândesc cât la % avem noi șanse să trăim cu toată puterea noastră pentru Domnul Isus și cât Îi dăm? 

Nu pot să nu extrapolez cazul acestei tinere cu viețile noastre de credință de multe ori serbede.

Ea s-a bucurat că are șanse 2% de viață, și a spus Oamenii ar trebui să vadă cât de minunat este să știi că este ceva și nu zero. 

Oare noi cât de mult ne bucurăm că am mai primit o zi în dar și putem să trăim pentru Domnul Isus, Răscumpărătorul nostru? 

Cât de mult prețuim că avem sănătate? Cât de mult prețuim că avem familii, cu defectele lor dar le avem. Cât de mult prețuim că avem prieteni care ne ajung în nevoi ca și frații de sânge?

De câte ori ne pierdem zile întregi, luni și ani prinși în aceleași supărări fără rost cu oamenii din casele noastre sau cu prietenii noștri?

Azi în timp ce citești aceste cuvinte este inima ta împăcată că trăiești în pace cu cei din casa ta?

Trăiești cu toată ființa ta pentru Domnul Isus o viață din belșug? Prețuiești fiecare procent pe care îl primești considerând că este minunat că te poți bucura și de ziua de azi, oricât de greu ţi-ar fi. 

Dragele mele, nu vreau să spun că niciuna dintre voi nu ați avea probleme care să vă diminueze uneori vivacitatea, entuziasmul. Fiecare dintre noi avem. Nu neg asta. Dar cred că ne este foarte greu să vedem că uneori intrăm într-o zonă gri în care ne învârtim și pare fără ieșire. 

Cred că uneori încercările vieţii ne prind prea tare și nu mai suntem în stare să vedem și bucuriile ei.

Cred că uneori ne creem multe probleme din cauza alegerilor greșite pe care le facem.

Îmi vine în minte versetul care spune. „Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile în Numele lui Isus Hristos”. Efeseni 5:20.

„2% înseamnă ceva, nu este zero”.

Dacă pentru 2% tânăra această bolnavă în fază terminală a putut face efortul să vină și să cânte, să se expună unor emoții incredibile. Noi cât de mulțumitoare ar trebui să fim și să trăim fiecare clipă cu toată inima pentru: „Cel ce ne-a izbăvit de sub puterea întunericului și ne-a strămutat în Împărăția Fiului dragostei Lui, în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor”. Coloseni 1:13‭-‬14 ‬‬

Pentru tine cât de mult prețuiește ziua aceasta? Ce poți face să o răscumperi pentru Isus?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Femeia din Proverbe 31 pot fi și eu

Știți că există anumite lucruri care nu ne plac și cărora le zicem pas pentru o anumită vreme motivând, ”Nu este pentru mine, Nu este încă momentul.” Dar ajungem într-un final să descoperim că de fapt am amânat o mare binecuvântare. Un astfel de lucru a fost pentru mine Proverbe 31.  În perioada aceasta am fost provocată să îl citesc zilnic și din dorință de a nu dezamăgi am acceptat. Mă tot gândeam care este rostul, ceea ce scrie aici: „Este un ideal. Nu știu pe nimeni așa.” Și o să ajung să îl știu pe de rost (nu că ar fi un lucru rău). Așa că am început să îl citesc și să îl studiez verset cu verset. Și iată ce mi-a vorbit Domnul.        Proverbe 31 nu este în primul rând scris pentru fete/femei și soții ci mai degrabă cuprinde un set de sfaturi și avertizări din partea unei mame către fiul ei. S-ar crede că mama este Batșeba iar el, Solomon. Acestea sunt învățăturile date în vederea căpătării fricii de Domnul și a înțelepciunii. Acest Lemuel, era „ro...

Trestia frântă și mucul fumegând

  Ce carte din Biblie studiaţi în perioada aceasta? Cum vă vorbeşte Domnul prin ceea ce poate citiţi  a nu ştiu câta oară? De câte ori ni se întâmplă să trecem rapid prin ceea ce deja ştim? Din acest motiv am ales de ceva ani să am un carneţel şi un pix şi nu să subliniez direct în Cuvânt. De multe ori acest lucru ne opreşte din a mai vedea dincolo de verset ceea ce Domnul ne poate vorbi chiar pentru perioada în care ne aflăm. De o vreme încoace studiez Evanghelia după Matei , verset cu verset.   Privirea mi-a rămas asupra cuvintelor Domnului Isus care spun că El: “Nu va frânge o trestie ruptă şi nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruie judecata. Şi Neamurile vor nădăjdui în Numele Lui." Ce cuvinte pline de speranţă când poate eşti la pământ şi crezi că nu te mai poţi ridica. Şi da, fără El situaţia în care poate ne aflăm acum este fără scăpare. Noua Traducere ne prezintă o imagine mai actuală: ”nu va rupe trestia (sfărâmată, fisurată)”. Trestia...

ACASĂ

De ceva timp tânjeam să ajung în România. Când nu reușeam să mă acomodez, gândul îmi zbura acasă. Îmi era dor de bunica mea care m-a crescut... Voiam să-mi revăd prietenele.  Îmi lipsea România... (Dar nu pentru mult timp ). Am avut un răgaz bine primit pentru o săptămână să ne vedem familiile reciproc în ambele orașe la capete opuse de țară. Am călătorit după multă vreme cu trenul. În chiar aceste câteva luni am cunoscut civilizația Vienei și nici dacă aș vrea nu pot să nu vad diferența (mai ales pe cea din infrastructură). Cu trenul ajungi așa de repede dintr-un loc în altul... Dar nu la fel de repede și în România. Aproape că mi se pare că stă pe loc. Am străbătut țara la propriu într-o zi și o noapte. Fară să pun geană pe geană. De oboseală mă dureau toate oasele. Mai bine de soțul meu care poate dormi în orice loc. Noi femeile ținem mult la igienă... Bărbații sunt mai relaxați. (motiv pentru care nu pot sta întinsă pe scaunele din tren). Întâi pașii noștri s-au oprit în Oradea...