Treceți la conținutul principal

Nu poți iubi Cerul până ce nu urăști Iadul

 
Nu poți iubi Cerul până nu urăști Iadul sau sub o formă mai dulce spus: "Până ce păcatul nu a ajuns să-l simți amar, Hristos nu îți este dulce”.

Am auzit în urmă cu câțiva ani această expresie și m-a făcut să meditez asupra ei de-a lungul coborâșurilor mele.

Crezi și tu asta?

Este Hristos dulce pentru tine și păcatul atât de amar încât fugi de el orice ar fi?

Suntem oameni și trăim în trupurile acestea ce sunt supuse putrezirii. Avem de luptat cât vom avea suflare împotriva păcatului din noi, și a celui din lume.

„Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești”. Efeseni 6:12

Da, nu oamenii din viața noastră ne sunt dușmani ci duhurile răutății.

Ani la rând nu am înțeles că nu trebuie să mă lupt împotriva persoanei care mă rănește ci împotriva duhului care stăpânește acea persoană.

Și nu, nu vreau să spun că ar fi cineva posedat, ci că atunci când cineva se războiește nu se lasă condus de Duhul Sfânt (asta bineînțeles dacă Îl are în viața lui).

Încă mai am de lucrat la capitolul acesta. Nu omul e problema ci duhul din el.

La fel cum e valabil și în ce mă privește. Dacă sunt în neascultare de Duhul Sfânt, cel care mă stăpânește are mai multă putere (firea mea pământească).

Firea nu moare, dar zilnic trebuie răstignită. O avem cât trăim. Altfel de ce am mai fi pe pământ dacă nu ar mai fi nevoie de sfințire?

Dragelor, cât de mult iubim Cerul?

Cât de des ne gândim la el? Cât de des ne ridicăm privirea și să vedem în frumusețea norilor, a razelor soarelui că dincolo de ele e casa noastră pregătită de Isus pentru noi cele răscumpărate?

Am avut o perioadă de un an și jumătate când m-am bucurat de fiecare răsărit și apus și le imortalizam să nu uit frumusețea lor.

Apoi , treptat lucrurile au început să se răcească, să uit de a mai privi spre cer și nici atât să îl mai fotografiez.

Vi s-a întâmplat și vouă asta?

Dacă cerul ne este drag, cât de mult urâm iadul?

De fapt .. cât de mult credem că dincolo de lumea asta vizibilă e și o lume invizibilă una sortită pieirii și alta sortită vieții cu Hristos.

Ambele sunt veșnice. Dar cea dintâi are puterea să ne despartă definitiv de Creatorul nostru. Și nici măcar nu e alegerea Lui ci ține de deciziile noastre. Știu că pare așa de greu de crezut. Dar singure alegem unde mergem, dacă ne împotrivim Duhului Sfânt, Dumnezeu nu ne poate obliga să mergem în Rai.

Alegem de bună voie Iadul.

Dar știu că nu ne dorim asta. Suntem fiice de Rege, suntem copii ai lui Dumnezeu.

Ținta noastră e veșnicia cu Isus.

Nu-i așa?

De-a lungul vieții mele, cu multe coborâșuri deși multe dintre ele puteau fi evitate am înțeles că nu pot iubi Cerul până ce nu urăsc Iadul.

Și dacă mi s-a iertat mult, iubesc mult. „De aceea îți spun: Păcatele ei, care sunt multe, sunt iertate. Dar cui i se iartă puțin iubește puțin”.

Iubesc Cerul pentru că acolo e Isus și acolo vreau să ajung să fiu cu El o veșnicie dar până acolo am un drum lung de parcurs numit „sfințenie”.

Urăsc Iadul pentru că înseamnă despărțirea mea definitivă de Dumnezeu.

Și da, în concluzie nu poți iubi Cerul până ce nu urăști Iadul. Și cum poți iubi Cerul fără să Îl cunoști pe Cel care face cerul minunat, Isus Hristos?

Și cum poți ști ce este Iadul dacă nu vezi ce înseamnă să fii lăsat în voia minții tale „blestemate” pentru doar câteva clipe.

„Eu sunt Vița, voi sunteți mlădițele. Cine rămâne în Mine și în cine rămân Eu aduce multă roadă, căci, despărțiți de Mine, nu puteți face nimic”. Ioan 15:5

Fără Hristos nu putem face nimic. Nimic bun. Putem doar să ne autodistrugem.

Așa că da, iubesc Cerul pentru că acolo e Isus.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Femeia din Proverbe 31 pot fi și eu

Știți că există anumite lucruri care nu ne plac și cărora le zicem pas pentru o anumită vreme motivând, ”Nu este pentru mine, Nu este încă momentul.” Dar ajungem într-un final să descoperim că de fapt am amânat o mare binecuvântare. Un astfel de lucru a fost pentru mine Proverbe 31.  În perioada aceasta am fost provocată să îl citesc zilnic și din dorință de a nu dezamăgi am acceptat. Mă tot gândeam care este rostul, ceea ce scrie aici: „Este un ideal. Nu știu pe nimeni așa.” Și o să ajung să îl știu pe de rost (nu că ar fi un lucru rău). Așa că am început să îl citesc și să îl studiez verset cu verset. Și iată ce mi-a vorbit Domnul.        Proverbe 31 nu este în primul rând scris pentru fete/femei și soții ci mai degrabă cuprinde un set de sfaturi și avertizări din partea unei mame către fiul ei. S-ar crede că mama este Batșeba iar el, Solomon. Acestea sunt învățăturile date în vederea căpătării fricii de Domnul și a înțelepciunii. Acest Lemuel, era „ro...

Trestia frântă și mucul fumegând

  Ce carte din Biblie studiaţi în perioada aceasta? Cum vă vorbeşte Domnul prin ceea ce poate citiţi  a nu ştiu câta oară? De câte ori ni se întâmplă să trecem rapid prin ceea ce deja ştim? Din acest motiv am ales de ceva ani să am un carneţel şi un pix şi nu să subliniez direct în Cuvânt. De multe ori acest lucru ne opreşte din a mai vedea dincolo de verset ceea ce Domnul ne poate vorbi chiar pentru perioada în care ne aflăm. De o vreme încoace studiez Evanghelia după Matei , verset cu verset.   Privirea mi-a rămas asupra cuvintelor Domnului Isus care spun că El: “Nu va frânge o trestie ruptă şi nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruie judecata. Şi Neamurile vor nădăjdui în Numele Lui." Ce cuvinte pline de speranţă când poate eşti la pământ şi crezi că nu te mai poţi ridica. Şi da, fără El situaţia în care poate ne aflăm acum este fără scăpare. Noua Traducere ne prezintă o imagine mai actuală: ”nu va rupe trestia (sfărâmată, fisurată)”. Trestia...

ACASĂ

De ceva timp tânjeam să ajung în România. Când nu reușeam să mă acomodez, gândul îmi zbura acasă. Îmi era dor de bunica mea care m-a crescut... Voiam să-mi revăd prietenele.  Îmi lipsea România... (Dar nu pentru mult timp ). Am avut un răgaz bine primit pentru o săptămână să ne vedem familiile reciproc în ambele orașe la capete opuse de țară. Am călătorit după multă vreme cu trenul. În chiar aceste câteva luni am cunoscut civilizația Vienei și nici dacă aș vrea nu pot să nu vad diferența (mai ales pe cea din infrastructură). Cu trenul ajungi așa de repede dintr-un loc în altul... Dar nu la fel de repede și în România. Aproape că mi se pare că stă pe loc. Am străbătut țara la propriu într-o zi și o noapte. Fară să pun geană pe geană. De oboseală mă dureau toate oasele. Mai bine de soțul meu care poate dormi în orice loc. Noi femeile ținem mult la igienă... Bărbații sunt mai relaxați. (motiv pentru care nu pot sta întinsă pe scaunele din tren). Întâi pașii noștri s-au oprit în Oradea...