Înainte de ea citisem despre post și acum îndemnul a fost „În căutarea lui Dumnezeu” de A. W. Tozer care putea alimenta în continuare foamea inimii mele.
Cartea are doar 10 capitole fiecare încheindu-se cu o rugăciune de pocăință și predare. Este mai de grabă o broșură ca și număr de pagini. Dar în interiorul ei este ascunsă o comoară. O comoară pentru fiecare credincios care este gata să renunțe, capitol de capitol la ceva din viața lui de dragul câștigării lui Isus.
A fost scrisă de autor în timpul unei călătorii cu trenul între două orașe în doar opt ore.
Când am început să citesc aveam în minte gândul că Domnul va lucra ceva mare în inima mea prin ea. Dar nu am putut prevesti că îmi va zgudui viața din temelii (în sensul cel mai bun).
Dar haideți să vă spun câte un gând rămas din fiecare capitol.
Din primul -Lipirea de Dumnezeu -Ps 63:8- Am înțeles că Dumnezeu esre un Dumnezeu gelos. El nu acceptă „Hristos ,”+altceva”. Asta trebuie să se schimbe. Tozer spunea „focul meu după cunoașterea lui Dumnezeu nu este unul prea mare, dar el este real, și s-ar putea să fie unii care să-și aprindă candelele la flacăra lui.” Este și focul din inima ta real și în stare să aprindă alte candele?
Binecuvântarea de a nu poseda nimic - Matei 5:3. Rădăcinile noastre s-au înfipt adânc în lucruri (familie, biserică, lucrare, prieteni, carieră, pasiuni) și nu îndrăznim să smulgem nici măcar pe cea mai firavă din ele, de teamă că am muri. Simți tu că dacă Domnul ţi-ar cere sau lua... Ai muri?
Dumnezeu spune „Am vrut doar să Îl scot din templul inimii tale pe... ca să pot domni Eu acolo”. Cine trebuie scos din templul inimii tale acum?
Din cel de-a treilea - Ridicarea vălului -Evrei 10:19. Dumnezeu mi-a spus că vrea să intru în prezența Lui și să trăiesc toată viața acolo lucru posibil din momentul în care Hristos prin moartea Lui a rupt perdeaua din Sfânta Sfintelor. Ce ne oprește să intrăm? Vălul naturii noastre căzute care încă trăiește în noi, neatinsă, nerăstignită și neizgonită. Fă-ne conștienți mai mult de cer decât de oricare alt lucru pământesc.
Cunoașterea lui Dumnezeu- Psalmul 34:8- Biblia consideră de la sine înțeles că omul Îl poate cunoaște pe Dumnezeu cel puțin cu același grad de intimitate cu care își cunoaște cel mai drag prieten. Cât de mult cunoști acum din Isus?
Prezența universală - Psalmul 139:7. Prezența și manifestarea prezenței lui Dumnezeu sunt două lucruri diferite. Dumnezeu este aici și atunci când noi nu suntem conștienți de acest lucru. Dar El se manifestă atunci când suntem conștienți de Prezența Lui. Deschide-ne ochii să Te vedem Isus.
Capitolul 6 -Vocea care vorbește -Ioan 1:1 Aflăm că: Tragedia este că binele nostru veșnic depinde de ascultarea noastră, dar noi ne-am deprins urechile să nu asculte. Vorbește-ne Doamne, căci robii Tăi ascultă. Fă-ne închinători.
Privirea sufletului Evrei 12:2- Credința are o importanță covârșitoare pentru viața sufletului nostru. A crede înseamnă a-mi îndrepta atenția inimii spre Isus. Purifică-ne credința să ne apropiem mai mult de Tine.
Refacerea relației Creator -creatură- Psalmul 57:5 – Am descoperit că motivul tuturor nefericirilor mele este o tulburare a relației mele cu Dumnezeu și cu ceilalți. Cheița cu ajutorul căreia putem descuia comorile harului este să spunem „Tu să fii înălțat peste... posesiunile mele, prieteniile mele, familia mea, reputația mea, viața mea...”.
Penultimul capitol: Blândețea și odihna- Matei 5:5 -învățăm din el că acestea sunt: "jugul bun și sarcina ușoară" despre care spune Isus. Tozer ne îndeamnă să renunțăm la prefăcătorie (comparația cu ceilalți mai inteligenți, talentați, frumoși, curajoși decât noi) și la artificialitate (teama de a fi văzuți așa cum suntem defapt). Suntem gata să ne așezăm de o parte a jugului știind că de cealaltă parte este Isus?
Iar capitolul 10 , conclude cu Sacramentul trăirii -1 Cor 10:31 – Explicându-ne că nu putem trăi vieți divizate (cea de creștin, și cea de om obișnuit care mănâncă, doarme, muncește). Fiecare act al vieților noastre trebuie să contribuie la slava lui Dumnezeu. „fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva să faceți totul spre slava lui Dumnezeu”. Tozer ne îndemna ca în timp ce facem orice lucru să ne rugăm ca acela să contribuie la gloria Lui.
Cartea „În căutarea lui Dumnezeu” este o încercare modestă de a-i ajuta pe copiii flămânzi ai lui Dumnezeu să-L găsească.” A. W. Tozer.
Dacă și tu ești flămând acum după El trebuie să faci rost de cartea aceasta pentru că te va conduce la Singurul care poate să-ți potolească sufletul.
Aici o găsiți,
⤵️
https://www.stephanus.ro/in-cautarea-lui-dumnezeu-tozer/
Aici o găsiți,
⤵️
https://www.stephanus.ro/in-cautarea-lui-dumnezeu-tozer/
Comentarii
Trimiteți un comentariu