Treceți la conținutul principal

Silește-i să intre

   


Ne apropiem cu pași repezi deultima lună a acestui an și astfel și de ultimele cărți ale programului de Lucrători Încercați în cadrul fundației MAGNA GRATIA. 

Cartea despre care vă voi povesti acum este scrisă de Ichabod Spencer un predicator prrzbiterian american care a lucrat 22 ani ca evanghelist și pastor în statul New York, fiind cunoscut în perioada sa cu pseudononimul "Bunyan de Brooklin". 

"Schițe pastorale" sau "Silește-i să între", primul volum dintr-o serie de două. 

"Silește-i să între" este un dar unic pentru Biserica din toate timpurile. 

Aici voi prezenta recenzia cărții în ce privește percepția mea. 

  1.Alege unul dintre cele 40 de capitole în care consideri că autorul a argumentat foarte bine din punct de vedere evanghelistic. În ce fel crezi că argumentele autorului te-au ajutat în înțelegerea propriei abordări a obiecțiilor celor neconvertiți față de Evanghelie? 

Dificil de ales însă cred una dintre abordările cu care am rezonat este cea cu Secerișul trecut. Deși personajul principal a murit, fratele lui a ținut cont de mărturia acestuia și nu a călcat pe urmele tatălui său. 

Nu se știe dacă bărbatul respectiv care părea ca își urăște tatăl care l-a condus spre păcat și moarte, dacă ar fi fost totuși mântuit. 

    2.Alege unul dintre cele 40 de capitole în care ai fi abordat diferit argumentarea evanghelistică, și explică pe scurt motivele pentru care ai fi procedat diferit. 

Nu cred că personal îmi pot da cu părerea despre cum ase fi procedat eu, întrucât am fost uimită de toate cele 40 de exemple de abordare a necreștinilor. 

    3.Crezi că practica autorului de a-i căuta pe cei necredincioși din aria lui de lucrare, în scop evanghelistică, este o practică necesară și utilă din partea liderilor bisericii locale pentru împlinirea Marii Trimiteri? De ce da, sau de ce nu? 

Cred că da. Întrucât cel puțin din ceea ce observ, autorul era extrem de intențional cu persoanele nemântuite din jurul lui și nu lasă pe nimeni fără să fie în cunoștință de Isus. 

O carte ce merită din plin să o citiți. 40 de exemple de evanghelizare a unor oameni necredincioși.

Ți-a atras și ție atenția?

Cartea aceasta este o adevărată comoară pentru viața și lucrarea creștină. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Femeia din Proverbe 31 pot fi și eu

Știți că există anumite lucruri care nu ne plac și cărora le zicem pas pentru o anumită vreme motivând, ”Nu este pentru mine, Nu este încă momentul.” Dar ajungem într-un final să descoperim că de fapt am amânat o mare binecuvântare. Un astfel de lucru a fost pentru mine Proverbe 31.  În perioada aceasta am fost provocată să îl citesc zilnic și din dorință de a nu dezamăgi am acceptat. Mă tot gândeam care este rostul, ceea ce scrie aici: „Este un ideal. Nu știu pe nimeni așa.” Și o să ajung să îl știu pe de rost (nu că ar fi un lucru rău). Așa că am început să îl citesc și să îl studiez verset cu verset. Și iată ce mi-a vorbit Domnul.        Proverbe 31 nu este în primul rând scris pentru fete/femei și soții ci mai degrabă cuprinde un set de sfaturi și avertizări din partea unei mame către fiul ei. S-ar crede că mama este Batșeba iar el, Solomon. Acestea sunt învățăturile date în vederea căpătării fricii de Domnul și a înțelepciunii. Acest Lemuel, era „ro...

Trestia frântă și mucul fumegând

  Ce carte din Biblie studiaţi în perioada aceasta? Cum vă vorbeşte Domnul prin ceea ce poate citiţi  a nu ştiu câta oară? De câte ori ni se întâmplă să trecem rapid prin ceea ce deja ştim? Din acest motiv am ales de ceva ani să am un carneţel şi un pix şi nu să subliniez direct în Cuvânt. De multe ori acest lucru ne opreşte din a mai vedea dincolo de verset ceea ce Domnul ne poate vorbi chiar pentru perioada în care ne aflăm. De o vreme încoace studiez Evanghelia după Matei , verset cu verset.   Privirea mi-a rămas asupra cuvintelor Domnului Isus care spun că El: “Nu va frânge o trestie ruptă şi nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruie judecata. Şi Neamurile vor nădăjdui în Numele Lui." Ce cuvinte pline de speranţă când poate eşti la pământ şi crezi că nu te mai poţi ridica. Şi da, fără El situaţia în care poate ne aflăm acum este fără scăpare. Noua Traducere ne prezintă o imagine mai actuală: ”nu va rupe trestia (sfărâmată, fisurată)”. Trestia...

ACASĂ

De ceva timp tânjeam să ajung în România. Când nu reușeam să mă acomodez, gândul îmi zbura acasă. Îmi era dor de bunica mea care m-a crescut... Voiam să-mi revăd prietenele.  Îmi lipsea România... (Dar nu pentru mult timp ). Am avut un răgaz bine primit pentru o săptămână să ne vedem familiile reciproc în ambele orașe la capete opuse de țară. Am călătorit după multă vreme cu trenul. În chiar aceste câteva luni am cunoscut civilizația Vienei și nici dacă aș vrea nu pot să nu vad diferența (mai ales pe cea din infrastructură). Cu trenul ajungi așa de repede dintr-un loc în altul... Dar nu la fel de repede și în România. Aproape că mi se pare că stă pe loc. Am străbătut țara la propriu într-o zi și o noapte. Fară să pun geană pe geană. De oboseală mă dureau toate oasele. Mai bine de soțul meu care poate dormi în orice loc. Noi femeile ținem mult la igienă... Bărbații sunt mai relaxați. (motiv pentru care nu pot sta întinsă pe scaunele din tren). Întâi pașii noștri s-au oprit în Oradea...